ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВ ПОКРИВ

Изграждане на покрив (покривна конструкция) е сложен и специфичен процес, които трябва да се прави само от проверени и надеждни професионалисти в тази област. Качествената покривна структура с топлоизолация и хидроизолация, е ключът към мечтания покрив за вас и вашето семейство. За да го постигнем, през последните 25 години сме в крак с всички тенденции в строителството и ремонт на покриви и покривни конструкции, а това ни дава увереност, че ще ви предложим най-доброто решение за Вашия дом.

При изграждане на нов покрив ние Ви предлагаме:

 • Демонтаж на стар покрив
 • Изграждане на нов покрив
 • Направа на бетонов пояс
 • Монтаж на греди
 • Монтаж на дъсчена обшивка – кофражни греди с дебелина 2.5 см.
 • Монтаж на паропропусклива мембрана на BRAMAC
 • Направа на двойна летвена скара
 • Монтаж на керемиди на Тондах(Tondach), BRAMAC, NEXE
 • Монтаж на капаци – подкапачна лента и сух монтаж
 • Монтаж на челна дъска
 • Монтаж на безшевни улуци с дебелина 0.5мм
 • Обшивка на коминни тела
 • Полагане на хидроизолационна мембрана на Техноникол и Laribit, с дебелина 4кг., 4.5кг. и 5кг. в м3.
Изолация на покрив

Изолация на покрив

Изолирането на подпокривното простванство оказва много важна роля в отоплението на дома чрез което можете да спестите много разходи за отопление или охлаждане.  Цялостна изолация на покрива е не много ефективна и належаща, но има смисъл само, ако таванът се отоплява и ще се използва като жилищна площ. В противен случай изолирането на пода на студения таван е най-простият и евтин вариант за изолация на покрива. Съществуват няколко вида изолиране на пода на тавана, като най-често срещаните са  вдухана изолация, насипен материал или изолационни плочи и постелки, а при някои изолационни материали се препоръчва първо поставянето на пароизолационно фолио, което предпазва материала от надигаща се отдолу влага. 

Препоръчваме да се консултирате с нас за изолиране на вашия покрив.

Избор на Вашата структура за покрив

Като експерти в областта Ви съветваме първо да решите как бихте искали да използвате пространството на Вашият бъдещ покрив. Ако нямате намерение да го използвате като жилищно пространство, бъдещият покрив може да бъде изграден по-бюджетно. Ако обаче искате да живеете в таванското помещение, тогава ще трябва да се използват по-сложни методи, които ние ще Ви предложим при ремонта или изграждането на новия ви покрив.

Формата на покрива, височината, стръмността и други важни елементи е желателно да бъдат решени от фирмата изпълнител.

Скрепен покрив

Видове покриви:

Покривите са една област от жилищното строителство, която се променя бързо. Във викториански и едуардиански времена наистина имаше само един начин да се построи покрив и той все още се използва широко. Но оттогава видяхме въвеждането на много други опции. Всички имат своите защитници и всички имат своите плюсове и минуси.

Традиционният вариант е със стръмен наклон, рядко под 35°. Това отразява изискванията за устойчивост на атмосферни влияния на по-старите покривни материали като слама и керемиди. Готовата конструкция е лесно приспособима. Не само обемът е достатъчно голям, за да се превърне в жилищно пространство, но и структурата обикновено може лесно да се променя минуси: Изграждането на покриви е един от по-сложните аспекти на дърводелството и е висококвалифицирана работа – тъй като дървените материали се режат на място и се издигат един по един, това е едновременно сравнително бавно и сравнително скъпо.

Ремонт_1
Хидроизолация