Хидроизолация

Коя е най-добрата хидроизолация за покрив?

Покривите са най-големите части на сградите, които са изложени на дъжд и сняг и тук идва моментът в който да разкажем за хидроизолация на покриви.

Хидроизолацията на сградите действа като бариера, предпазваща сградата от дъжд. Следователно покривната хидроизолация, направена с правилните покривни изолационни материали, ще предпази сградата от дъжд и сняг, като запази живота и ефективността на сградата. Това е защитен процес, който е предназначен да се прилага върху покривите на сгради, като се използват водоустойчиви материали. Хидроизолационните материали предотвратяват евентуални течове, действайки като преграда между сградата от дъжд и сняг. По този начин сградата е защитена от система, която е издръжлива, не тече и не причинява образуване на мухъл и гъбички и не губи експлоатационните качества на сградата.

Хидроизолация

Как се извършва хидроизолацията на покрива?

Много възможен е сценария на сграда, на която покривната хидроизолация не е добре направена, да пропуска вода при дъжд и сняг. Водата прониква в сградата през дупки и вдлъбнатини на покрива и уврежда сградата. Изолацията на покрива трябва да се извършва от експерти с помощта на подходящите материали. Бетонът трябва да се направи водоустойчив с водоустойчиви материали, подходящи за покриви, да се нанесе покритието, да се скосят ръбовете на покритието, да се монтират дренажни системи за предотвратяване образуването на водни локви и процесът да се завърши с подходяща боя или покривен материал като горен слой.

Какви материали се използват за хидроизолация на покрива?

Важно е да се използват правилните изолационни материали за защита на покривите от дъжд и сняг. Когато става дума за хидроизолация, въпросът кои хидроизолационни мембрани трябва да използвате за покрива е друг важен въпрос, задаван за определяне на правилната изолационна система. Когато се споменават покривни хидроизолационни материали, на ум идват течни материали на асфалтова и битумна основа, които се използват за хидроизолация, мембрани, бои и спомагателни материали като ленти за фаска, мастика. Отделно от това, материали като керемиди и керемиди също се използват като покривни хидроизолационни материали.

Хидроизолация

Битум

Битумът е добър хидроизолационен материал поради своето естество. Нанася се лесно и е икономичен. Течните мембрани на битумна основа и рулонните мембрани на основата на битум са най-известните, най-икономичните и високоефективни материали, използвани за изолация на покриви. За да се изпълни идеално хидроизолацията на покрива, е необходимо да се използват хидроизолационни мембрани на битумна основа, както и ленти за фаски за течове от ъгли, дренажни системи за предотвратяване на натрупване на вода, облицовъчни материали за защита на горния слой и различни циментови покрития.

Хидроизолационни мембрани

Хидроизолационните мембрани са сред най-предпочитаните покривни материали за покривна изолация. Мембраните се появяват също като хидроизолационни покрития и течни мембрани на битумна основа. Хидроизолационните материали на битумна основа са сред най-предпочитаните и широко използвани хидроизолационни материали в строителството. Този материал е силно предпочитан за изолация на покриви със своята лесна употреба, предимство цена/производителност. Хидроизолационните мембрани на битумна основа, сред най-известните покривни хидроизолационни материали, могат да бъдат произведени в течна и ролкова форма. Тези на битумна основа са материали, които се използват на рула, нанасят се със заваръчна горелка, прилепват много добре към повърхността и предпазват сградата от вода. Може да се произвежда в различни дебелини и модели според областта на приложение. Горните повърхности могат да бъдат направени с минерални камъни за създаване на естетичен вид. Тези на основата на течен битум са материали, които обикновено се прилагат като грунд и също така осигуряват хидроизолация на нанесената повърхност.

Хидроизолационни мембрани

ИВАТЕКС СТРОЙ, експерт от професионален технически екип на строителната химия ще ви помогне при избора на правилния материал за цялата тази хидроизолационна система.

IVATEX

Разгледайте още…

Ремонт_1
Хидроизолация